Noua țesătură ATLAS Architecture de la Sattler PRO-TEX GmbH este o inovație în domeniul arhitecturii textile care îmbină perfect estetica, rezistența și durabilitatea. A fost prezentat pe piață în mai 2019, în cadrul târgului Techtextil din Frankfurt, cel mai important eveniment internațional din domeniul țesăturilor tehnice, și a fost prezentat și la cel de-al 6-lea Simpozion Tensinet „Softing the habitats” de la Politehnica din Milano.

Țesătura Atlas este inspirată de titanul mitologic Atlas, cunoscut pentru puterea și capacitatea sa de a susține cerul pe umeri, reprezentând astfel ideea de ordine și stabilitate. Totuși, numele “Atlas” nu este doar o simplă asemănare, ci reprezintă și una dintre caracteristicile cheie ale acestei țesături inovatoare: Construcția specială numită “țesătură de Atlas”. Această construcție unică, caracterizată printr-o densitate mai mare de fire de urzeală decât cele de bătătură, face ca țesătura Atlas să fie mai durabilă și mai stabilă decât țesăturile tradiționale, distingându-se astfel în domeniul său.

Membranele ATLAS Architecture reunesc caracteristicile pozitive ale Titan Atlas

ARMONIE DE FORME, FORTA ȘI VIAȚĂ LUNGĂ

BRIGHTER.

Acestea sunt membrane mult mai albe, cu o suprafață de înaltă calitate și omogenă dată de materialul unic de bază ATLAS.

STRONGER.

Rezistența mai mare la tracțiune și comportamentul elastic mai bun se datorează densității mai mari a firului a țesăturilor ATLAS

FOR LONGER.

Puterea titanilor se reflectă în acoperirea ATLAS. Noile lacuri cu dioxid de titan ne permit să oferim garanții extinse.

LAC NOU

Echipa de cercetare și dezvoltare Sattler PRO-TEX a lucrat constant pentru a îmbunătăți durabilitatea și rezistența țesăturii Atlas. Pentru a realiza acest lucru, au dezvoltat un nou sistem de lăcuire cu mai multe straturi care crește protecția țesăturii împotriva agenților externi. În plus, au folosit polimeri fluorurați refuncționați (PVDF și “Hyper-PVDF”) în combinație cu nano-particule de dioxid de titan pentru a crea lacuri noi. Ca urmare, au creat două lacuri de protecție diferite numite “TFL” și “TFX”. Aceste lacuri au oferit o îmbunătățire semnificativă a rezistenței la razele UV, murdărie și poluare, ceea ce duce la o creștere semnificativă a durabilității țesăturii, după cum reiese din testele de îmbătrânire accelerată efectuate în laboratoarele Sattler.

Pe scurt, ATLAS este o țesătură inovatoare care combină perfect estetica, rezistența și durabilitatea. Acest lucru este posibil prin construcția sa specială numită “atlas weave”, ceea ce o face unică. În plus, utilizarea ATLAS în arhitectură, în special pentru construcția de marcherii mari, pavilioane și acoperișuri, oferă numeroase avantaje, inclusiv o rezistență mecanică mai mare, o suprafață mai netedă și mai uniformă, o mai mare protecție a țesăturii împotriva agenților externi și o mai mare omogenitate în comportamentul elastic al firelor de bătătură și urzeală.

730 Atlas Architecture TYPE I

739 Atlas Architecture TYPE II

759 Atlas Architecture TYPE III

760 Atlas Architecture TYPE IV

780 Atlas Architecture TYPE V

UTILIZĂRILE NOASTRE