Sattler Atlas Architecture este colecția de membrane pentru Arhitectura Textilă, alcătuită din materiale specifice pentru fiecare nevoie.

730 ATLAS Architecture Type I

Țesătură de bază: Anti Wicking
Greutate totală (g/m2):700
Rezistență la tracțiune (N/5cm):
3700/3400
Rezistența la rupere a început: 400/350 N
Aderența: 120 N/5 cm
Rezistență la frig: -40°C
Rezistență la căldură: +70°C
Rezistență la lumină: ≥ 7
Transmisie a luminii: 8,93 % (Dessin 11C TFL)
Transmiterea radiațiilor: 10,49 % (Dessin 11C TFL)
Reflexia radiației: 80,04% (Dessin 11C TFL)
Absorbția radiațiilor: 9,47% (Dessin 11C TFL)
Valoarea-g: 0,13 (Dessin 11C TFL)
Indicele de reflexie solară: > 100
Albul: > 95
Rezistență la instabilitate: 100.000
Alungire statică: urzeală: < 0,5% bătătură: < 0,5%
Alungire permanentă: urzeală: < 0,1% bătătură: < 0,2%

Membranele liniei Sattler PRO-TEX Atlas Architecture reprezintă o nouă dezvoltare revoluționară și unică în arhitectura textilă:

1. ȚESĂTURA ATLAS

Caracteristica distinctivă a membranelor ATLAS este suprafața foarte netedă a țesăturii. Datorită întăririi plate și uniforme a țesăturii de bază, se obține o membrană split cu o suprafață deosebit de netedă și strălucitoare.

2. CALITATEA ATLAS

Firele PET sunt acoperite cu un strat de PVC mai gros decât cel normal, care le protejează și mai bine. Rezultatul este o membrană foarte rezistentă, cu o durată de viață deosebit de extinsă.

3. COMPORTAMENTUL ELASTIC ATLAS

Întinderea bătăturilor și a urzelii țesăturilor ATLAS este mult mai omogenă decât membranele convenționale. De fapt, diferența de alungire dintre bătătură și urzeală nu este atât de marcată. O membrană ATLAS se întinde chiar mai uniform în ambele direcții, menținând în același timp o flexibilitate și o elasticitate excelente a țesăturii, proprietăți extrem de importante în domeniul structurilor de tracțiune.

4. REZISTENȚA LA TRACȚIUNE ATLAS

Densitatea mai mare a firelor garantează o rezistență mai mare la tracțiune, de până la 16% în comparație cu o țesătură panama.

5. NOUL ATLAS DE LACURI

Noul lac al membranei ATLAS oferă o rezistență mai mare la razele UV, ceea ce influențează pozitiv durata de viață a membranei. Produsele din linia ATLAS sunt finisate cu lac TFL (o acoperire stratificată cu ecran UV și lac PVDF saldabil) sau cu lac TFX (acoperire stratificată cu ecran UV, noul lac Hyper-PVDF pe partea superioară și lac PVDF saldabil pe partea inferioară) care asigură o durată excelentă a produsului.

6. ESTETICA ATLAS

Membranele ATLAS sunt mult mai albe decât membranele obișnuite și au o suprafață mai netedă și mai fină. Tesatura omogenă și de calitate superioară asigură un rezultat estetic excelent și o transmisie a luminii omogenă. Superfata neteda impiedica acumularea de murdarie, fapt care face ca materialul sa fie mai curat decat membranele conventionale.